Hamilton omluvu Kimiho bere a kaje se: "Někdy říkáme strašné hlouposti." Ferrari reaguje

Lewis Hamilton se šampaňským | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton na sociálních sítích koriguje své pozávodní výroky směrem k Ferrari a Kimimu Räikkönenovi. Jeho omluvu přijímá, což italská stáj oceňuje. Své komentáře vysvětlil také sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff.



Britský pilot se v Silverstone roztočil krátce po startu, co do něj zezadu narazil Räikkönen. Klesl na 18. příčku, ale po skvělém výkonu (a několika výjezdech safety caru) se propracoval zpět na druhé místo v cíli. Poté uvedl, že Ferrari používá "zajímavou taktiku," když ve Francii podobným způsobem smetl Sebastian Vettel jeho týmového kolegu Valtteriho Bottase.

Jeho šéf Toto Wolff ho podpořil s tím, že "s tím incidentem není vůbec spokojený, protože to je únavné, když jsme vyřazováni v prvním kole... jde o záměr či neschopnost?"

Na Instagramu navzdory tomu všemu ale Hamilton včera sdělil: "Kimi se omluvil a já to přijímám, jdeme dále. Nešlo o nic více než o závodní incident." A ke svým pozávodním výrokům v návalu emocí uvádí: "Někdy říkáme strašné hlouposti a učíme se z toho."

Na to včera večer zareagovalo také Ferrari na Twitteru: "Oceňujeme dnešní komentáře Lewise Hamiltona po omluvě Kimiho po Velké ceně Británie. Obzvlášť, když Lewis popsal epizodu po startu jako 'závodní incident.'"

I Wolff vzal později v televizním rozhovoru svůj výše uvedený výrok zpět. Podle něj šlo o "můj stupidní komentář v návalu emocí. Byl to ale stupidní manévr. A ke stupidnímu manévru došlo podruhé ve třech závodech, proto se mnou cloumaly ty emoce."



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy