Šéf Haasu přiznává, že začínají být Grosjeanem frustrováni + VIDEO

Výkony Romaina Grosjeana jsou letos velkým zklamáním, Rakouska byla zatím jediná světlá výjimka | foto: Haas F1 Team

Šéf Haasu Günther Steiner po závodním víkendu v Silverstone přiznává rozčarování z výkonu Romaina Grosjeana, jenž měl být tahounem amerického týmu.



Francouz letos poprvé dosáhl na body až před 2 týdny v Rakousku, kde dojel na výborným čtvrtém místě, v Silverstone však spíše navázal na předchozí nezdary.

Nejprve v tréninku roztřískal svůj vůz v zatáčce Abbey takovým způsobem, že tým musel sáhnout po novém šasi, v závodě poté narazil do vedle něj jedoucího Carlose Sainze, když korigoval nedotáčivost. Hned po startu navíc kolidoval se svým týmovým kolegou Kevinem Magnussenem.

"Tohle bych už nenazýval smůlou. Začíná to být frustrující. Všichni jsme mu věřili, že se zvedáme, ale teď opět klesáme dolů a potřebujeme se z toho dostat vzhůru," popisuje Steiner na účet svého pilota.

"Všichni se z toho dostaneme, vždy jde o tvrdou práci, tu bychom ale měli přetavovat v body místo toho, abychom se opět zvedali. Měli bychom nahoře a dosahovat skvělých výsledků, ale momentálně naši energii používáme zkrátka jen na to, abychom se odrazili od země. Stále něco doháníme místo toho, abychom se posouvali kupředu," lituje šéf Haasu.

Takto se Romain radoval před dvěma týdny v Zeltwegu | foto: Haas F1 Team

Grosjeana hodlá nadále podporovat, brzdy ale může nastat bod zlomu, kdy mu dojde trpělivost: "Musím ho podporovat, protože potřebujeme jako tým uspět. Nevím, kde je hranice trpělivosti. Ještě jsem ji nedosáhl. Ale v určité fázi, jak jsem řekl dříve, musíme přestat ztrácet body. A to je ten vrchol."

"Nemůžeme takto pokračovat. Jsme v polovině sezóny a musíme přestat ztrácet body kvůli svým vlastním chybám. Tohle je ve skutečnosti nepřijatelné," varuje Steiner Grosjeana, jenž od loňské GP Japonska bodoval pouze v Rakousku, kde ukončil svůj půst trvající 12 závodů. Jeho týmový kolega Magnussen letos skóroval v šesti podnicích a na svém kontě má více než trojnásobek bodů (39 vs. 12).



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy