Coulthard stále viditelnější

Coulthard, David | foto: Sutton Images

Skot David Coulthard sice nedosáhl u McLarenu na titul, ale po přestupu k Red Bull je uvolněný a stále viditelnější.

Včera oznámil jeho současný tým prodloužení smlouvy a jezdec tak zůstane i nadále součástí Formule 1, kterou však podrobil tvrdé kritice.

Coulthard stojí v čele jezdecké asociace GPDA a vyslovil se neobyčejně kriticky vůči platným pravidlům, která penalizují jezdce za něco, s čím toho sami moc nezmohou.

„Jediné letmé kolo kvalifikace a penalizace ztrátou deseti míst na startu za výměnu motoru sice nebyly přijaty se záměrem poškodit jezdce, ale fakticky tak činí.“

Coulthard dále vysvětluje, že za poruchu motoru v závodě je jezdec penalizován i tím, že startuje mezi prvními v kvalifikaci dalšího závodu. „Jsme poškozováni za to, za co ani nemůžeme,“ prohlásil David.

Na jeho slova reagoval prezident FIA Max Mosley tím, že zrušil plánované setkání s jezdci v Silverstone. Mělo se hovořit o otázkách bezpečnosti a FIA chtěla podpořit snahy jezdců o zajištění stejné bezpečnosti při závodech i při testech.

„Coulthardovy komentáře změnily cíl setkání a znemožnily plodnou diskuzi. Setkání se tak v plánovaném termínu neuskuteční,“ napsal Mosley nejen GPDA, ale i všem jezdcům.


Foto: Sutton Racing Images

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy