"Favoritem je Mercedes." Ferrari by se dle svého šéfa mohlo v Silverstone trápit

Sebastian Vettel skončil v Rakousku po penalizaci na startovním roštu třetí | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Šéf závodního týmu Ferrari Maurizio Arrivabene snižuje očekávání před nadcházející Velkou cenou Británie. Podle něj by se tam mohli trápit a na Mercedes více ztrácet.


V Rakousku se Scuderia dostala díky odstoupení obou monopostů Mercedesu startujících z první řady do čela šampionátu. Před závodem v Silverstone si však Maurizio Arrivabene není jistý tím, zda si své vedení udrží, což platí i pro Sebastiana Vettela s hubeným jednobodovým náskokem mezi jezdci.

"Papírově pro nás vypadá Silverstone docela obtížně. Aerodynamika je velmi důležitá a pro nás půjde o těžký závod, musíme proto zůstat soustředění," uvádí šéf Ferrari, které Velkou cenu Rakouska zakončilo na druhém a třetím místě, a připsalo si tak 33 bodů.

Ze Spielbergu si Scuderia odvezla slušných 33 bodů a dostala se do čela šampionátu | foto: Pirelli

"Někdy mluvíte příliš nahlas. Ve Formuli 1 můžete nasadit zajímavý balík vylepšení, může se však příliš oteplit a vy skončíte," varuje Arrivabene v rozhovoru pro Sky Italia. Stáj z Maranella do Velké Británie zamíří s vylepšením aerodynamiky a doufá, že vše bude fungovat, jak má.

Minulou neděli nechalo Ferrari dokončit závod Kimiho Räikkönena o 1,6 vteřiny před Sebastianem Vettelem. Šéf Ferrari vysvětluje: "Rozhodli jsme se nechat Kimiho, který je mistrem světa, jet. Oba bojovali celý závod."

V Rakousku jsme podrobně prozkoumávali monopost Ferrari, do Silverstone vezou další vylepšení aerodynamiky | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Vettel byl na startovním roštu odsunut o tři místa svět za neúmyslné zdržení Carlose Sainze v kvalifikaci, což těžce trávil: "No, tak o tom bych mohl ještě dlouho mluvit! I Sainz řekl, že o nic nešlo. Dobrá, někteří si stěžovali, ale závodění nerovná se stěžování. Měli bychom jezdce nechávat, aby si to mezi sebou vyřídili."

"Naše závodní rychlost je v pořádku, ale v kvalifikaci jsme v současnosti stále trochu pozadu, takže si musíme vyhrnout rukávy. V Silverstone na tom obvykle nejsme nejlépe. Mercedes podle mě tedy bude favoritem," dodává Vettel.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy