McLaren: V aerodynamickém tunelu není problém vidět, potřebovali bychom testy na trati

Fernando Alonso v kvalifikaci ve Francii | foto: McLaren

McLaren nevidí v aerodynamickém tunelu problém s letošním monopostem. O závodních víkendech tak musí experimentovat, aby přišel na zlepšení. Britové by potřebovali testovat na dráze, aby zjistili příčinu problémů. McLaren nepomáhá ani skutečnost, že jako spousta dalších týmu testuje v aerodynamickém tunelu Toyoty v Kolíně nad Rynem.

"Myslím, že jsme identifikovali problémy, kde se potřebujeme zlepšit v otázce aerodynamiky. Problém je, že v tunelu to není vidět. Nejsme schopni to tam vyřešit, protože tyto problémy nedokážeme nasimulovat. Bohůžel pak musíme testovat a experimentovat na dráze," nastiňuje zoufalou situaci v týmu Zak Brown. 

Ve Francii McLaren testoval různá křídla i podlahy, zlepšení jsme však neviděli. "Zatímco ostatní týmy už pokračují po své vývojové cestě, my stále hledáme a identifikujeme problém. Není řešením přestat vyvíjet letošní auto, protože se musíme ujistit, že se tento problém nepřenese do vozu na příští rok," pokračuje Brown.

Stoffel Vandoorne za deště v sobotním tréninku ve Francii | foto: McLaren

Tlak na tým se zvětšuje a je otázkou, jestli třeba Eric Boullier vydrží na svém místě až do konce sezony? "Mohu vás ujistit, že všichni v týmu vydrží až do Abu Dhabi. Nehodlám se pouštět do žádných personálních změn v týmu o 7 800 lidech. Eric je cenným členem týmu."

Stoffel Vandoorne po kvalifikaci řekl, že "na autě nebylo nic špatně. Jen nám chybí celková výkonnost." Fernando Alonso postrádal "výkon, přilnavost, rychlost a maximální rychlost. Potřebujeme auto dále vyvíjet a zrychlit toto tempo. Vidíme, že všichni vozí novinky na každý závod, my tak jednou za dva nebo tři závody. V těch závodech, kde nic nepřivezeme, se propadáme." 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy