Alonso se dočkal vítězství, s Buemim a Nakajimou dovedli Toyotu k vítězství Le Mans + VIDEO

Ferrnando Alonso po vítězství v Le Mans s ostatními jezdci Toyoty | foto: Fernando Alonso

Fernando Alonso se konečně dočkal vítězství, když se svými dvěma spolujezdci v tovární Toyotě dokázal vyhrát slavný vytrvalostní závod Le Mans.

Španělský pilot se za volantem vozu TS050 s číslem osm střídal se Sébastienem Buemim a s Kazukim Nakajimou, před druhým vozem Toyoty obsazeným Mikem Conwayem, Kamujem Kobajašim a José Mariou Lopezem dojeli do cíle s náskokem dvou kol.

Toyota je jedinou automobilkou, která nasadila hybridní vozy do nejvyšší kategorie LMP1, proto bylo její vítězství očekáváno a s žádným ze svých monopostů nemusela jezdit na maximum. Její nejbližší soupeř - tým Rebellion se dvěma vozy R-13 dojel se ztrátou 12 kol.

Video: start závodu v Le Mans

Alonso se tak o víkendu konečně dočkal většího úspěchu v motorsportu po bídných sezónách ve Formuli 1 s McLarenem, který v minulých třech letech jezdil s motory Honda. Letos je po přechodu k Renaultu v šampionátu na pátém místě, španělský pilot v něm drží sedmou příčku - má však stejně bodů jako Nico Hülkenberg, jenž v Le Mans zakusil vítězství před třemi lety s Porsche.

Video: souboj továrních Toyot


Kompletní výsledky závodu najdete zde: odkaz.




Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 68 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy