"Mercedes už nemá to nejlepší auto, ale pochybovat o titulu by bylo známkou slabosti"

Lewis Hamilton po Velké ceně Kanady moc důvodů k radosti neměl | foto: Daimler AG

Mercedes sice už nemůže tvrdit, že má to nejlepší auto v poli, ale pochybovat o titulu by podle Lewise Hamiltona bylo známkou slabosti. Boj o mistra světa po Velké ceně Kanady rozhodně nevzdává, sezóna je teprve ve své třetině.

Kanada měla být tratí Mercedesu, ale minulý víkend závod jasně ovládlo Ferrari poté, co německý tým jako jediný z výrobců kvůli problému s kvalitou na poslední chvíli zrušil nasazení nových motorů. Sebastian Vettel se dostal znovu do čela šampionátu poté, co Hamilton po problémech s přehříváním motoru dojel až na pátém místě.

Hamilton: psychicky jsem silný
Brit přesto nepochybuje, že se svým týmem má na titul: "To nevpouštím do své mysli, ne. Bylo by to známkou slabosti, a má mysl není slabá. Stále jsem tady proto, abych vyhrával. Stále věřím, že můžeme vyhrát. Mám plnou důvěru ve své kluky a tuto energii směřuji k nim."

"Když přemýšlíte o tenisu, golfu nebo čemkoliv jiném - když se v tenisu podíváte přes síť a pomyslíte si: 'Tohle bych mohl prohrát,' pak jste už prohráli. Nezáleží na tom, odkud na roštu startuji. Nedívám se na žádné jezdce a nemyslím si: 'S tímhle bych mohl prohrát.' Spíše přemýšlím o tom, jak ho můžu porazit, jak můžu být lepší. A v tomto budu pokračovat tak dlouho, dokud neumřu," vysvětluje své pocity Hamilton.

Lewis Hamilton svým klukům věří, snaží se smýšlet pozitivně a své soupeře vždy porazit | foto: Daimler AG

Mercedes už nemá nejlepší auto?
Podle něj se svým týmem už nemůžou tvrdit, že mají to nejlepší auto v poli: "Myslím, že v tomto voze máme potenciál. Když jste loni psali články typu 'Mercedes má nejlepší auto' a podobné věci, tak jsme odváděli lepší práci. Teď už byste takto psát zřejmě neměli, protože ne vždy překonáváme ostatní. Je to ale také velmi těsné."

"Red Bully se teď zamíchaly do boje a Ferrari je zatím nejkonzistentnější. Ale přijde ještě spousta závodů. Tyto motory musí zvládnout ještě hodně dlouhou cestu. Bude docházet k různým věcem, nevím ani co, kdy," přemýšlí čtyřnásobný šampion.

Mercedes podle Hamiltona už nemůže tvrdit, že má to nejlepší auto | foto: Daimler AG


"Opravdu jsem hrdý na své kluky, neustále pracují tak tvrdě, stále na to tlačí. Rozhodně to je těžké, když cítíte, že jste udělali všechno správně, a přitom nezískáte ten výsledek. Všichni v týmu cítí tu bolest, ale vyhráváme a prohráváme společně, takže to je jen o tom, abychom se navzájem povzbuzovali a táhli se.

Stále zbývá ujít dlouhý kus cesty. Před námi jsou dobré a špatné dny. Můžeme odhadovat, kdy nastanou. Ale můžeme udělat jen to, že se budeme snažit co nejlépe připravit, snažit se snížit počet špatných dnů, ztráty na minimum, a co nejvíce vytěžit z těch velkých dnů," dodává Hamilton.




Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy