Nano nepochybuje o úspěchu

Alonso, Fernando | foto: Fernando Alonso

Fernando Alonso si v dnešní kvalifikaci zajistil pole-position pro start do zítřejšího závodu. Kimi Raikkonen je až třináctý.

Třiadvacetiletý španělský pilot, vedoucí jezdec průběžného pořadí F1, dnes znovu získal na jistotě. Udělal tak radost francouzským fanouškům, kteří po roce znovu přivítali stáj Renault doma. Loni zde Fernando získal svoji jedinou pole-position.

"Přijel jsem optimisticky naladěn. Věděl jsem, že našemu autu vlastnosti tohoto okruhu sedí," řekl Alonso po kvalifikaci. "Celý víkend se nám daří a moje měřené kolo se povedlo. Auto je příjemně vyvážené a všechno pracuje jak má. Kvalifikace je zde vždy velmi vyrovnaná. Věděli jsme, že každá desetina bude důležitá. Hned od začátku jsem jel jak to jen šlo a auto se chovalo opravdu výborně. V posledním sektoru mi dodalo velkou jistotu."

Právě v posledním sektoru byl Alonso výrazně nejrychlejší. Získal však hodně i díky tomu, že jako jediný přeskočil vysokou vnitřní část poslední šikany. Vůz doskočil na zem z velké výšky, ale vše by mělo být v pořádku.

Foto: Renault F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy