Force India má nové přední křídlo. Funguje, přesto s jeho nasazením v Kanadě váhá

Sergio Pérez s Force Indií v kvalifikaci v Monaku | foto: Sahara Force India

Force India má připravené nové přední křídlo, které jim má pomoci zvýšit aerodynamickou výkonnost jejich balíku, do závodu ho ale zřejmě nasadí až ve Francii.

I když se indické stáji vstup do sezóny 2018 moc nepovedl, tak se ji postupně podařilo odstranit aerodynamické potíže a ve Velké ceně Ázerbájdžánu to Sergio Pérez dotáhl dokonce na pódium.

K dalšímu pokroku by ji mělo pomoci nové přední křídlo, které nastavuje proudění pro celý zbytek vozu, jenže zatím nemá dostatek dílů pro oba vozy. Má ho hotové, existuje tedy šance, že by se objevilo již tento víkend v Montrealu, pravděpodobnější je ale Francie.

"Myslíme si, že je už připraveno k závodění, jen jich nemáme dostatek. Nechceme křídla riskovat, dokud jich nevyrobíme více, nejpozději tedy v Paul Ricard," potvrzuje technický ředitel Andy Green, jehož stáj je v šampionátu se ztrátou 14 bodů na šestém místě za McLarenem.

"Hodně jsme ho testovali v Barceloně po závodě a dokázalo nám, že je na dostatečné úrovni, abychom jej chtěli na voze. Kolem Barcelony šlo o dobrý krok. Budeme si tedy v Paul Ricard věřit, že bychom s vylepšeními měli dosáhnout dalšího slušného pokroku," těší ho.

Přední křídlo Force Indie pro vysoký přítlak v Monaku | foto: Sahara Force India

Pérez si nedávno postěžoval, že v nastavení letos musí stále činit kompromisy, aby kompenzovali nestabilitu zadní části vozu. Kromě toho ale mají další potíže. "Část problému podle mě způsobilo to, že jsme na začátku roku neměli auto, které jsme chtěli," pokračuje Green.

"Checo [Pérez] hovoří o kompromisech, pokud jde o nastavení, ale kompromisy jsme museli dělat i ve výrobě. Existovaly díly, které jsme opravdu chtěli mít na voze, ale nemohli jsme, takže jsme museli čekat." Problémy podle Greena ale nesouvisely s časem. "Týkalo se to rozpočtu," vysvětluje.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy