Mercedes veze do Kanady nové motory, tvrdě pracuje na své výkonnosti

Lewis Hamilton bude mít šanci bojovat o další vítězství | foto: Daimler AG

Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff potvrdil, že v honbě za vyšší výkonností do Kanady vezou novou specifikaci pohonných jednotek. Ty se objeví také u jeho zákaznických týmů - u Force Indie a Williamsu.

"I když je tým v lepším postavení ve srovnání s minulým rokem, pokud jde o boj o šampionát, tak konkurence je letos silnější," uznává Mercedes, jehož lídr Lewis Hamilton loni v třetině sezóny před závodem v Montrealu prohrával se Sebastianem Vettelem z Ferrari o 25 bodů.

"Uvědomujeme si, že my, Ferrari a Red Bull v každém závodě bojují o vítězství  a není prostor na odpočinek. Očekáváme, že týmy tento víkend nasadí své druhé pohonné jednotky. To se týká také všech vozů poháněných Mercedesy. Tvrdě pracujeme na tom, abychom co nejdříve zvýšili výkonnost auta," uvádí Wolff.

"V posledních letech si Mercedes vedl v Montrealu dobře. Jde také o jeden z Lewisových nejúspěšnějších okruhů. Ale minulé výkony nezaručují úspěch v tomto roce. Musíme zajistit, abychom ze všech směsí pneumatik dostávali maximum - včetně hyper-měkké, pokud chceme být tento víkend nejlepší," uvědomuje si sportovní ředitel Mercedesu.

Loni v Kanadě Hamilton vyhrál a sezónu dotáhl do úspěšného mistrovského konce | foto: Daimler AG

Právě na hyper-měkké směsi, kterou si v předsezónních testech ani jednou nevyzkoušeli, se v posledním závodě v Monaku hodně trápili, totéž platilo pro Ferrari. Red Bull však k ní byl velmi šetrný a dojel si pro vítězství.

"Monako pro nás bylo o omezení škod. To jsme splnili solidním výsledkem u obou jezdců. Mířili jsme tam s tím, že budeme mít třetí nejrychlejší auto, a to se splnilo," dodává Wolff, podle kterého však Stříbrné šípy s novým motorem budou v Montrealu znovu na špici.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy