McLaren chce zlepšit práci s mladými talenty. "De Vries měl mít víc bodů," hodnotí Boullier

Nyck de Vries je s McLarenem již 8 let | foto: McLaren

Závodní ředitel McLarenu Eric Boullier chce Nyckovi de Vriesovi dát ve Formuli 2 více času na to, aby prokázal své kvality. Zatím jeho očekávání zcela nenaplnil. Podniká také kroky pro zlepšení práce s mladými jezdci.

Třiadvacetiletému holandskému mladíkovi v F2 momentálně patří šestá příčka, na prvního Landa Norrise, jenž je dalším talentem McLarenu, ztrácí 52 bodů. Rozdíl podle jeho šéfa ale tak velký být neměl.

"Je s námi dlouho. Odvádí hlavně práci na simulátoru, to je součásti jeho role spojené s F1 týmem. Je jedním z mále jezdců, které během závodního víkendu či během závodů využíváme pro rozvoj našich simulací," popisuje Boullier.

"Je součástí F2 týmu, který loni vyhrál šampionát, týmu, který dokáže dosahovat výsledky. Myslím, že předvedl dobrou rychlost, ale také několik chyb. Podle mě měl mít více bodů, než jich v současném pořadí má. Proto si myslím, že mu musíme dát trochu více času a zjistit, jestli dokáže předvádět rychlost, kterou má," pokračuje závodní ředitel McLarenu.

Zak Brown (vlevo) hledá cesty, jak mladým jezdcům McLarenu pomoci - Stoffel Vandoorne (úplně vpravo) na Fernanda Alonsa hodně ztrácí | foto: McLaren

Tým nedávno zaměstnal nového poradce Gila de Ferrana, aby jim pomohl s případným vstupem do IndyCar a také s mladými talenty: "Pomáhá nám s mladými jezdci, zejména se Stoffelem a s Landem. Zatím si nejsme jisti tím, proč se nám s nimi moc nedaří, kromě Lewise. Je to jezdci nebo námi? Heikki Kovalainen, Kevin Magnussen, Sergio Pérez," vyjmenovává výkonný ředitel Zak Brown.

McLaren chce tedy zlepšit nejen své výkony na dráze, kde po změně dodavatele pohonných jednotek zaostává za očekáváními, ale s ohledem na budoucnost i práci s mladými piloty.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy