"Proč by měl Ricciardo odcházet k Ferrari či k Mercedesu? Být dvojkou?" nechápe Marko

Daniel Ricciardo po úspěšném víkendu v Monaku, kde byl nejrychlejší ve všech trénincích, ve všech částech kvalifikace i v závodě | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo patří mezi špičkové piloty, kteří nemají v F1 pro příští rok podepsanou smlouvu. Red Bull o jeho služby stojí, on však s podpisem kontraktu váhá. Odborný poradce týmu Helmut Marko to moc nechápe.

Pro příští rok nemá smlouva celá řada kvalitních pilotů, krom zmíněného Australana jde například o Fernanda Alonsa (McLaren), Valtteriho Bottase a Lewise Hamiltona (Mercedes) či Kimiho Räikkönena (Ferrari), otázkou však zůstává, zda dojde k větším pohybu na trhu a nějakému překvapení. I přes táhnoucí se jednání na mnoha frontách je možné, že nakonec vše zůstane při starém a tři přední stáje své jezdecké složení nezmění.

Cena Daniela Ricciarda, jenž u Red Bullu bere méně peněz než Max Verstappen, ale po dalším konzistentním výkonu a nedělním vítězství v Monaku stoupá. Ani Hamilton či Vettel letos zatím nedokázali vyhrát více závodů než usměvavý Australan.

"Mohli byste říct, že Daniel díky vítězstvím zdražil, že jeho cena stoupla nebo že díky tomu se tým dostal do silnější pozice, pokud jde pro něj o cenný potenciál. V reálu se hledá řešení pro uzavření smlouvy s ním v příštích měsících. Nejprve je třeba vyřešit motor, a pak pokračovat s jezdcem," uvedl šéf Red Bullu Christian Horner.

Bude Ricciardo příští rok pokračovat s Red Bullem? | foto: Red Bull Content Pool

A protože u Mercedesu a Ferrari není stále finální sestava pro příští rok potvrzena, tak Ricciardo vyčkává, aby udělal to nejlepší rozhodnutí pro svou další kariéru, v níž by chtěl dosáhnout na mistrovský titul. Možností má sice několik, ale Helmut Marko nechápe, na co čeká - tou nejlepší je podle něj Red Bull.

"Pro nás se nic nemění. Daniela si chceme udržet a on to ví. Proč by měl odcházet k Mercedesu či k Ferrari? Aby tam byl dvojkou? U nás má rovnocenné příležitosti se stejným vybavením a bez týmové režie. Myslím, že to také uvědomuje," uvedl odborný poradce Red Bullu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 31 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy