"S Red Bullem se rozloučíme, Mercedes či Ferrari by jim motory také nedodávali," říká Renault

Daniel Ricciardo s Red Bullem má po Monaku letos na kontě stejný počet vítězství jako Ferrari či Mercedes | foto: Pirelli

Renault ztrácí s Red Bullem trpělivost, ten se stále nerozhodl, čí pohonné jednotky bude v sezóně 2019 používat - jestli bude pokračovat se svým francouzským partnerem, nebo přejde k Hondě, která již spolupracuje s Toro Rosso.

Renault dal jasně najevo, že chce konečný verdikt rakouské stáje slyšet do konce května. Ta si ale chce pro změnu počkat až na Velkou cenu Kanady, která se jede 10. června 2018, a na vylepšení, s nimiž jednotlivý výrobci přijdou.

"Věřím, že by se měl Red Bull chovat zodpovědně. Všechna potřebná data už mají. Nechápu jejich vyhýbavé chování. Chtějí počkat na Kanadu, ale v pondělí po závodu v Montrealu k žádným objevům nedojde. Těší Hondu a Renault nechávají čekat, jenže my nemůžeme čekat donekonečna," varuje podle Auto Hebdo Cyril Abiteboul, šéf Renaultu.

Ten se v budoucnu stejně hodlá ubírat svou vlastní cestou, kdy bude hledět spíše jen na vlastní zájmy, než aby pomáhal k úspěchu soupeřům. "Cokoliv jiného by bylo v našem projektu navíc. Dal bych přednost, abychom ty tři roky, kdy se svým týmem děláme pokroky, strávili spíše s Red Bullem než bez nich, jednoho dne ale toto spojení budeme muset ukončit."

Renault se chce v budoucnu ubírat svou vlastní cestou, rozchod s Red Bullem bude nevyhnutelný | foto: Renault Sport F1

"Dojde k tomu letos, příští rok či později. A zatímco Red Bull může pokračovat s tím, aby nám pomáhal, přijde čas, kdy budeme potřebovat být vnímání odděleně," naznačuje šéf Renaultu nevyhnutelnost rozchodu.

"Nedokázali byste si představit, že by Mercedes či Ferrari dodávali motory Red Bullu, takže je nezbytné zvyknout si na myšlenku, že to nebude dělat ani Renault. Rozloučíme se s těmito časy, kdy jsme dodavatelem motorů," dodává Abiteboul.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 151 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy