Slovní přestřelka Michelin - FIA

GP San Marina (Imola) | foto: Michelin / DPPI

V médiích se objevil dopis Edouarda Michelina Maxovi Mosleymu a následná odpověď.

Šéf společnosti Michelin kritizoval výroky prezidenta Mezinárodní automobilové federace na adresu francouzského výrobce pneumatik v souvislosti s GP USA.

„Musím se ohradit proti Vašim výrokům na adresu Michelin, které byly proneseny v nepatřičném tónu. Prohlášení tohoto formátu mohou mít pro naši společnost katastrofické následky a poškozují dobré jméno Michelin.“

Edouard Michelin připomíná, že prvotní otázkou je pro jeho společnost bezpečnost. Lituje, že FIA nepřijala jejich návrh na vytvoření šikany ve 13. zatáčce a dodává, že nešlo v žádném případě o bojkot, ale o jediné možné bezpečné řešení nastalé situace.

Max Mosley nenechal kritický dopis bez povšimnutí a v odpovědi trvá na svých výrocích vůči Francouzům.

„Nemohu souhlasit, že Michelin udělal vše pro zajištění bezpečných závodů, neboť jste pochybili při přípravě pneumatik a odmítli naše návrhy řešení,“ uvádí ve svém osobním dopise Mosley.

Prezident FIA znovu zopakoval údiv nad vysvětlením, že problémy pneumatik způsobilo zvýšené zatížení působící na levé zadní pneumatiky v inkriminované zatáčce.

„Takové zdůvodnění je překvapivé, neboť tato zatáčka je v Indianapolis skoro sto let a Michelin na ní nezávodil poprvé, co je myšleno zvýšeným zatížením?“

V těchto chvílích probíhá slyšení sedmi stájí při Světové radě FIA v Paříži...


Foto: Michelin / DPPI

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy