Bottas chce uzavřít s Mercedesem smlouvu přinejmenším na 2 roky

Valtteri Bottas by chtěl u Mercedesu zůstat dlouho | foto: Mercedes AMG F1 Team

Valtteri Bottas už jednoletý kontrakt nebere, s Mercedesem usiluje o uzavření minimálně dvouleté smlouvy.

Finský pilot po roce 2016 nahradil u Stříbrných šípů Nica Rosberga, loni s ním stáj podepsala opět jen na jeden rok. Letos jej proto čeká další jednání, stejně jako jeho týmového kolegu Lewise Hamiltona, který se na podmínkách stále nedohodl, byť vedení již několik měsíců opakuje, že jde jen o detaily.

"Rád bych s tímto týmem zůstal, snad na dlouho. To je mým cílem. Pokud budu podávat takové výkony, jaké podávám letos, tak by to přirozeně mělo být OK, všechno v pohodě," uvádí Bottas, jenž je v šampionátu třetí s dvacetibodovou ztrátou na druhého Sebastiana Vettela z Ferrari.

Pokud by mu Mercedes nabídl opět jen jednoletý kontrakt, tak vtipkuje, že by si s ním "musel promluvit." Zdůraznil, že tentokrát doufá v dlouhodobější dohodu: "Vždy jsem měl něco jako jednoleté smlouvy, tak bych pochopitelně chtěl vědět alespoň na dva roky předem vědět, co budu dělat," pokračuje Fin.

Valtteri Bottas je se svými letošními výkony spokojený, jeho týmový kolega Hamilton jej ale stále předčí | foto: Daimler AG

Zatím jej konkurenční nabídky nezajímají, se sportovním ředitelem Mercedesu Totem Wolffem má dobrý vztah: "Hodně spolu hovoříme. Jsme vždy velmi otevření, pokud jde o mou výkonnost, o výkonnost auta. Ještě jsme nehovořili o příštím roce, je na to stále ještě brzy."

S Hamiltonem má stále přátelský vztah: "Začalo to dobře a s tím, jak jsme se poznávali, se to jen zlepšovalo. Máme vůči sobě oboustranně velký respekt... Jsme dobrými týmovými kolegy. Chceme týmu pomoci a spolupracujeme, zároveň ale chceme vyhrát," dodává Bottas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy