F1 je momentálně tak "trochu na dně," WEC je pro Alonsa zábavnou alternativou

Fernando Alonso má letos nabitý kalendář | foto: McLaren

Fernando Alonso letos kromě Formule 1 závodí také ve vytrvalostním šampionátu WEC. I když byl dříve proti navyšování počtu velkých cen, nabitý kalendář mu najednou nevadí.

Když se přemýšlelo o tom, zda by kalendář F1 nemohl obsahovat více závodů než současných 21, byl španělský jezdec jasně proti. Před letošní sezónou si ale vyzkoušel závod v Daytoně a v jejím průběhu přidal šampionát WEC.

Najednou má téměř každý víkend něco a nevadí mu to. Proč ta změna? "Protože jde o zábavné závody," odpovídá Alonso, jenž je F1 po pěti závodech nejlepším pilotem ze zbytku světa za Mercedesy, Ferrari a Red Bully.

Cožpak Formule 1 není zábava? "F1 je předvídatelná, F1 je náročná. Je o šampionátu konstruktérů. Jsou v ní na roštu různé týmy v různých rolích, ale pilot toho o moc víc udělat nemůže," vysvětluje Alonso.

Fernando Alonso si pneumatiky letos pochvaluje | foto: McLaren

"To je tou smutnou věcí. Proto mohou pneumatiky hrát určitou roli. Pneumatiky jsou letos velmi dobré, jsou výkonnější než dříve a možná představují určité řešení. Pokud rozšíříte směsi, ve strategiích pro inženýry dáte prostor kreativitě, tak to možná pomůže sportu, který je momentálně trochu na dně," dodává pilot McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 29 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy