První den sezónních testů nejrychlejší Verstappen, šanci dostala řada mladíků i nová světla

Max Verstappen během testů v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen byl nejrychlejší první den sezónních testů v Barceloně. Představilo se celkem 13 pilotů, z toho několik mladíků.

Za volantu usedlo celkem šest závodních jezdců, kteří obsadili první čtyři příčky. Na nejrychlejší Verstappena s Red Bullem ztratil Sainz zastupující Renault pouze 34 tisícin sekundy, Vettel s Ferrari byl o další desetinku zpět, Grosjeanovi s Haasem scházela už téměř sekunda.

Z mladíků byl nejlepší Latifi s Force Indií, jenž předčil šestého Hamiltona, vítěze nedělního závodu a se 151 okruhy nejpilnějšího jezdce dne. Z dalších talentů jsme v akci viděli Giovinazziho (byť ten už závodní zkušenosti ze světa velkých cen má), Rowlanda, Norrise, Russela, Gelaela či Turveyho.

Mercedes ráno zaujal novinkou - testoval koncová světla umístěná na bočnicích zadního křídla - viz video níže. Toro Rosso odpoledne stálo, kvůli závadě související s šasi mu Honda musela měnit pohonnou jednotku.

Pro Pirelli s jedním vozem testoval McLaren (prostřídal Norrise a Turveyho) a Force India s Russelem. Italský výrobce se věnoval práci na vývoji pneumatik pro rok 2019.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy