Villeneuve a Richards si vyřizují účty

Villeneuve, Jacques | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Bývalý šéf BAR si nenechal Kanaďanovu kritiku líbit a do svého bývalého jezdce se znovu opřel.

Exmistr světa z roku 1997 nedávno znovu rozvířil starou aféru kolem jeho vyhazovu z BAR. Jezdec říká, že si na něj Richards zasednul, házel mu klacky pod nohy a stále mu předhazoval vysoký plat.

„Nebyl jsem však jediným a Honda to zjistila také, proto ho propustila,“ tvrdí Jacques Villeneuve a dodává, že jeho plat neměl jít z peněz týmu, ale sponzorů.

„Na Jacquesovo obvinění musím zareagovat, nepochopil asi vůbec situaci v týmu, která tam tehdy byla! Nemohli jsme si ho dovolit, chtěli jsme raději investovat do vývoje,“ tvrdí druhá strana.

David Richards dodává, že ať už to JV staví jakkoliv, sponzoři financovali tým, tedy svým neúměrným platem krátil rozpočet stáje.

Brit, jenž je dnes ceněn jako špičkový manažer pro rychlé vyzdvihnutí BAR do špičky Formule 1, ale také odmítl kritizovat výkonnost jezdce a naopak ocenil jeho dravý jízdní styl, kterým se podobal svému otci Gillesovi.

Proč je dnes Jacques středem pozornosti kritiky? „Nikdy nešlo o jeho výkonnost, Jacques se ale staral vždy sám o sebe a my potřebovali týmové hráče.“


Foto: BAR Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy