Red Bull dal Ricciardovi lhůtu pro podepsání smlouvy

Daniel Ricciardo se velmi těšil ze svého vítězství v závodě v Číně | foto: Red Bull Content Pool

Klíčovým hráčem v přestupových jednáních pro příští sezónu se zdá být Daniel Ricciardo. Jezdec Red Bullu však s rozhodnutím nespěchá.

Hned několik jezdců předních týmů F1 nemá pro příští rok smlouvu. Kimi Räikkönen či Valtteri Bottas však zřejmě budou muset na odpověď ohledně jejich budoucnosti ještě chvíli počkat. Hlavním tématem v paddocku je totiž v poslední době především Daniel Ricciardo hájící Red Bull.

Když jeho týmový kolega, Max Verstappen, podepsal prodloužení smlouvy, nechal se Ricciardo slyšet, že není kam spěchat. Jeho smlouva vyprší na konci letošní sezóny a spekuluje se, že o něj projevuje zájem Ferrari i Mercedes. Objevily se dokonce i informace, že je již podepsána předkupní smlouva s Ferrari.

Australan si chce nechat dveře otevřené co nejdéle, avšak Red Bull by již měl rád jasno a dal Ricciardovi lhůtu do srpna, poté se prý začnou ohlížet jinde. "Rozhodnutí by mělo padnout do letní přestávky. Nechceme čekat věčně," uvedl pro Auto Moto und Sport šéf týmu Christian Horner.

Dodal, že jejich prioritou je udržet si Ricciarda, však díky jejich juniorskému programu mají v případě nutnosti náhrady z čeho vybírat. "Nejvíce zřejmou volbou by byl Carlos Sainz. Máme s ním smlouvu. A je tu řada dalších mladých pilotů," prozradil Horner.

Podle britských médií jsou si u Red Bullu vědomi vyjednávání. Na konečné rozhodnutí si však ještě počkáme.

Aktualizace 26.4. 

Dnes v Baku však Ricciardo uvedl, že spekulace o jeho vyjednáváních s Ferrari nejsou pravdivé a zatím prý hovořil pouze s Red Bullem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 34 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy