Honda bude před Bahrajnem měnit části motoru u obou pilotů

Toro Rosso a Honda musejí řešit ožehavou otázku | foto: Red Bull Content Pool

Ačkoliv v testech Honda prokazovala jistou úroveň spolehlivosti, první představení na okruhu v Melbourne znamenalo u Gaslyho vozu však znamenalo značné potíže, které musí před druhým závodem v Bahrajnu stáj Toro Rosso řešit.

Jak oznámil Tojoharu Tanabe, technický ředitel projektu Honda F1, oba piloti dostanou k dispozici aktualizovaná turbodmychadla a komponenty MGU-H. Tanabe dále vysvětlil, že právě problémy s turbem a MGU-H byly příčinou poškození motoru s vnitřním spalováním. Výměna komponentů byla ze strany Hondy vedena snahou se vyhnout opakovaným potížím, u vozu Brendona Hartleye jde o preventivní opatření. Pochopitelně Gasly bude mít k dispozici nový ICE.

Pierre Gasly už musí sáhnout pro druhý ICE a MGU-H | foto: Red Bull Content Pool

Piloti mají letos k dispozici pouze tři ICE, MGU-H a komponenty turba, za použití dalších nových částí jim hrozí penalizace. Takže pokud Gasly vyjede s novým vybavením, má na zbývajících dvacet závodních víkendů v rezervě pouze jeden motor s vnitřním spalováním a MGU-H. Hartley je na tom lépe v oblasti ICE, v Bahrajnu pojede s původním motorem.

"Výměna součástí před druhým závodem byla obtížným rozhodnutím, protože počet pohonných jednotek a pomocných komponentů je nyní ještě více omezen. Domníváme se však, že jde o správnou cestu. Budeme pokračovat ve svém vývoji, abychom měli jistotu, že se podobná věc nebude opakovat. I když je okruh Sakhir pro motory náročný, doufáme, že tento těžký krok zvládneme, chceme se soustředit na tento a následující závody," popsal situaci Tanabe.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 136 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy