Bottas se dokázal poučit z minulého roku

Valtteri Bottas v závodě v Melbourne v Austrálii | foto: Daimler AG

V kvalifikaci neujel jediné měřené kolo v poslední části a to značně ovlivnilo jeho působení v závodě. Přesto Valtteri Bottas věří, že mu vyrovnání se s tlakem na něj vyvíjeným v roce 2017 pomohlo zvládnout právě tuto kritickou chvíli v australském víkendu v letošní sezóně.

Bottasův incident v prvních dvou zatáčkách při kvalifikaci v letošní premiérové Grand Prix opět vyvolal vlnu dohadů o přespřílišné motivaci finského pilota. Připomínalo se, že když se v uplynulém roce pokoušel bojovat proti Hamiltonovi, vypadalo to na ztrátu formy. Jenže pro server motorsport.com Bottas uvedl, že v otázce duševního rozpoložení v Melbourne nemá žádné problémy.

"S duševním procesem jsem spokojený. Myslím, že jsem se od minulého roku poučil. Musíte k tomu využít každé chyby, ale je tu určitý limit, kolika se můžete dopustit. Po jednom nebo dvou týdnech je závod a na něj musíte být vždy v té nejlepší duševní pohodě. Australský víkend nebyl dobrý, ale co s tím? Myslím, že mi kvalifikační chyba zruinovala celý závod. Ale necítím paniku, pořád je to jenom první pokus z jedenadvaceti," vysvětlil Bottas.

Valtteri Bottas si odmítá připouštět nějaké komplikace | foto: Daimler AG

Finský pilot Mercedesu také prohlásil, že v této sezóně očekává zapojení do boje o titul až do samotného konce sezóny 2018, nicméně po Austrálii ztrácí na průběžně vedoucího Vettela 21 bodů. Navíc po kvalifikační nehodě poškodil řídící elektroniku a zásobník energie svého vozu, čímž se vystavil riziku dalšího trestu. Bottas však vyzdvihl především prostřední část kvalifikace, v níž ztratil na Hamiltona pouhých 0,038 vteřiny, ale v ní zase oba předstihl právě Vettel.

"Cítil jsem, že se začínám dostávat do tempa a v Q2 byl odstup opravdu velmi malý, moje rychlost byla téměř totožná s Lewisem. Ten v Q3 odvedl opravdu brilantní práci. Věděl jsem, že s výkonem, jaký jsem předvedl v Q2 bych se mohl dostat hodně nahoru. Ale aspoň vím, že rychlost mám a budu to opět zkoušet za dva týdny," sdělil ještě pro motorsport.com Bottas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy