Red Bull by mohl být po nasazení vylepšení v Austrálii nejrychlejší, obává se Hamilton

Max Verstappen při testování Red Bullu RB14 v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Pilot Mercedesu Lewis Hamilton se obává, že by Red Bull po nasazení větších vylepšení v Melbourne mohl být v úvodní velké ceně sezony rychlejší než Mercedes.

Ani jeden z těchto dvou týmů se v předsezónních testech nehnal za nejrychlejšími časy, přesto jsou považováni na rozdíl za favority na vítězství. Představitelé Mercedesu navzdory rekordu Ferrari v Barceloně několikrát označili za svého největšího soupeře právě Red Bull.

"Myslím, že to letos bude vzrušující, protože minulý rok byl na počátku mezi týmy velký rozdíl, pak se to ale snížilo. Myslím si však, že letos to bude takto těsné už od začátku, pak se to bude během roku s vývojem překrývat. Vylepšení nenasazujeme ve stejném čase," podotýká Hamilton včera při otevření nové továrny Petronasu v Itálii.

"Red Bull něco přiveze už k prvnímu závodu, což podle mě bude zajímavé. Myslím si, že momentálně jsou potenciálně nejrychlejší. Připravují určitý druh vylepšení, určité velikosti - slyšel jsem, že jim to má dát něco kolem dvou až čtyř desetin," obává se úřadující mistr světa.

Lewis Hamilton při prudkém brzdění v Barceloně | foto: Daimler AG

"U svého vozu zvolily obecně lehce odlišnou filozofii. Vždy stavěli auta, která mají hodně přítlaku. Jejich maximální přítlak vždy všechny převyšoval. Ale to všude nefunguje. Na některých místech máte dlouhé rovinky - na nich jsou obvykle pomalí, ale velmi rychlí v zatáčkách. Tato výhoda se během roku přelévá.

Já pevně důvěřuji svému týmu a práci, kterou odvádí. Zkrátka si myslím, že to bude těsné," věstí Hamilton před prvním závodem, který odstartuje příští víkend v Austrálii.

Jeho týmový kolega Valtteri Bottas ale nechtěl určit, kdo pro ně bude větším soupeřem - zda Red Bull či Ferrari: "Myslím, že oba vypadají silně. Bude záležet na vývoji v úvodní části sezóny. Nepodceňoval bych ani jednoho. Mám pocit, že půjde o bitvu tří týmů. Alespoň tak bychom měli rok začít."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy