Největší hrozbu podle Mercedesu představuje Red Bull. Ferrari možná tak rychlé nebude

Nejbližším soupeřem Mercedesu zřejmě bude Red Bull | foto: Red Bull Content Pool

Technický ředitel Mercedesu James Allison poukázal na Red Bull jako na jejich hlavní hrozbu v boji o letošní mistrovský titul. Jestli na to bude mít i Ferrari, tím si zatím nejsou moc jistí.

Daniel Ricciardo byl včera na hyper-měkkých pneumatikách o 0,353 sekundy rychlejší než Lewis Hamilton, jenž ke svému nejlepšímu kolu využil o stupeň tvrdší ultra-měkkou směs. I jeho spolehlivost byla dobrá, když zvládl 165 kol.

"Myslím, že máme tři nejrychlejší týmy, a není pochyb o tom, že Red Bull bude mezi lidmi, s nimiž letos budeme bojovat. O tom není žádných pochyb. Stále není možné říct, že náš nos bude před nimi, můžete ale tvrdit, že to je těsné," komentuje Allison po středečních jízdách.

A Red Bull toho podle něj předvede ještě více: "Nevím, jaké mají plány s motorem, ale když se podívám na to, co sem přivezli, tak bych řekl, že ještě nějakou karosérii před Melbourne nasadí. Ale nikdo opravdu nic neskrývá. Nemá to smysl."

Mercedes je na tom dobře, podle Red Bullu má o něco rychlejší auto | foto: Daimler AG

Proč ne? "Jste tady kvůli tomu, abyste testovali. A testy jsou k něčemu tehdy, pokud přijdete na to, co vaše auto dokáže. Absolutní rychlost můžete měnit množstvím paliva ve voze, zvyšováním či snižováním výkonu motoru v závislosti na tom, jaký test s ním provádíte," odpovídá Allison.

Otázkou je, zda na tyto dva týmy bude mít i Ferrari. Nevýkonný ředitel Mercedesu Niki Lauda si tím moc jistý není: "Momentálně to vypadá na těsnou bitvu mezi námi a Red Bullem. Ferrari je stále otázkou. Z toho, co jsme dosud viděli, se zdají být trochu pozadu."

Ferrari zatím podle soupeřů moc rychle nevypadá | foto: Scuderia Ferrari

S vyjádřením zástupců Stříbrných šípů souhlasí i pilot Red Bullu Ricciardo: "Teď to vypadá, že jsme blíže. Stále nevím, jak je na tom Ferrari. Jsem si celkem jistý, že Mercedes je těsně před námi, ale pokud jde o Ferrari, tak nevím."

"Myslím si, že my budeme mnohem blíže než loni. Nemyslím si, že hovoříme o šesti či osmi desetinách, jak tom bylo minulý rok. Vypadá to, že jsme blízko, a odhadl bych, že Ferrari bude možná poblíž našemu tempu," dodává Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy