Pokud bude v Barceloně chladno a pršet, pak Haas z garáže nevyjede

Romain Grosjean při prvních předsezonních testech v Barceloně | foto: Haas F1 Team

Šéf týmu Günther Steiner je na rozpacích ze současného chladného počasí, které panuje v Barceloně, kde probíhají předsezónní testy Formule 1. Pokud se podmínky nezlepší, tak na trať zřejmě vůbec nevyjedou.

Za volant měl dnes usednout Romain Grosjean, toho ale ráno zaskočil sníh, stejně jako všechny ostatní jezdce a týmy. Proto v padoku panuje skepse a jedná se o prodloužení či přeložení testování na jindy.

Je pravděpodobné, že Haas za současných podmínek vůbec nevyjede? "Myslím, že jo. Vypadá to tak. Podle mě bude opět chladno a celý den pršet. Díval jsem se na to ráno, [včera] sněžilo do devíti či desíti hodin... Bude chladno," odpovídá Steiner.

"Myslím, že pokud prožijeme další takový den... má pršet celý den, a jestli budou jen čtyři nebo pět stupňů, pak nemá smysl vůbec vyjíždět. Nic se při tom nenaučíte, za takových podmínek nikdy nejezdíte a ať děláte cokoliv, riskujete [poškození] auta."

Video: Jízda Romaina Grosjeana dnes ráno na okruh v Barceloně

"Jde o první testování sezóny, nemáme moc náhradních dílů, tohle nemůžeme riskovat. A momentálně to nevypadá o moc lépe ani s předpovědí pro čtvrtek. Má být tepleji, ale stále mokro," dodává nelibě Steiner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy