McLaren by bral Hamiltona zpět, pokud by neprodloužil s Mercedesem. Co by na to řekl Alonso?

Vrátil by se Lewis Hamilton k McLarenu? | foto: McLaren

Lewis Hamilton by neměl problém s budoucím zaměstnáním, pokud by se nedohodl s Mercedesem na pokračování spolupráce. Zpět by jej bral i McLaren, u kterého kdysi začínal.

V britském týmu se v roce 2007 objevil po boku Fernanda Alonsa a v roce 2008 s ním vyhrál svůj první mistrovský titul. "Byl by skvělý pro každý tým, který by ho získal. Lewis tady má skvělou historii a vůči akcionářům je velmi přátelský. Je neuvěřitelným jezdcem. Není v boxové uličce týmu, který by neměl zájem o to, aby pro něj Lewis jezdil - včetně nás," potvrzuje ředitel McLarenu Zak Brown při rozhovoru s novináři.

Podle něj je Lewis nyní na vrcholu své kariéry. "My jsme spokojeni s piloty, které máme, ale v F1 nikdy nevíte. Pokud by se něco stalo, co by jednoho či oba z nich vyřadilo ze hry, pak bychom někoho jako je Lewis samozřejmě brali."

Nevadil by ale Alonsovi, který s ním z minulosti, kdy tým vedl Ron Dennis, nemá ty nejlepší zkušenosti? "Fernando by závodil s kýmkoliv. Nikdy jsem s Fernandem nemluvil o nikom jiném, pouze o něm. On by dokázal mít za svého týmového kolegu kohokoliv."

Lewis Hamilton v souboji se svým týmovým kolegou Fernandem Alonsem | foto: McLaren

Oceňuje práci sportovního ředitele Mercedesu Tota Wolffa, jenž má své piloty pod kontrolou: "Skvělí šampioni se těžko zvládají. Musíte je dostat do správného rozpoložení mysli a zdá se, že Lewis je někým, koho musíte správně vést. Ale Toto odvádí dobrou práci v tom, že z něj dostává výkony."

Wolff ale nedávno naznačil, že jejich záměrem je prodloužit kontrakt s Hamiltonem, jenž s podpisem zatím otálí: "Lewis se stal tak důležitým pilířem uvnitř týmu, že není pochyb o dalším vzájemném pokračování. Rozhovory probíhají ve velmi pozitivním myšlenkovém rozpoložení a je pouze otázkou času, než to zpečetíme a ten papír podepíšeme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy