Stabilitou k úspěchu: Force India odrazila snahy soupeřů získat její klíčové lidi

Force India své klíčové lidi udržela | foto: Sahara Force India

Force India po další úspěšné sezóně musela odrážet snahy konkurence o získání jejich zaměstnanců. Se svou pracovní silou je po zisku dalších posil na prahu ročníku 2018 spokojená.

Indické stáji se loni po velké změně pravidel znovu podařilo obsadit čtvrtou příčku v šampionátu konstruktérů, což vzhledem ke svému rozpočtu považuje za obrovský úspěch. Není divu, že se někteří její inženýři stali cílem konkurenčních týmů.

"Přistupovali k nám větší a menší týmy a pokoušeli se uzmout některé z našich klíčových lidí. S radostí ale můžu oznámit, že na vstupu do nové sezóny budeme mít stejný tým a navíc jsme pár v klíčových oblastech přidali," usmívá se provozní ředitel Otmar Szafnauer.

"V každém týmu je vždy potenciál, tak už to v tomto byznysu chodí. Čím si vedete lépe, tím více vás ostatní sledují, jak to děláte, a snaží se to napodobit nebo uzurpovat některé z vašich klíčových zaměstnanců," pokračuje pro Autosport. To, že se jim během zimy podařilo schopné lidi udržet, vnímá jako velkou výhodu.

Nemění se klíčový personál ani piloti, pochvaluje si stabilitu provozní šéf Force Indie | foto: Sahara Force India

"Udělali jsme několik drobných změn v oblasti traťových inženýrů. Posílili jsme také naše CFD schopnosti. Nejdůležitější ale je podle mě to, že čím stabilnější tým máte, tím přirozeně ubývá slabin, protože si uchováváme naše poznání a stavíme na úspěchu z minulých let.

Nepřicházíme o své poznání, které tady máme. Stavíme na něm, abychom byli lepší. Proto si myslím, že jedním z klíčů k úspěchům je stabilita klíčového personálu. A nám se povedlo prožít celkem nenarušenou zimu z pohledu personálu. To zahrnuje i piloty," dodává provozní šéf Force Indie, kterou bude i druhý rok reprezentovat stejná dvojice jezdců: Esteban Ocon a Sergio Pérez.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy