"Massa mi s ničím neporadil," tvrdí Stroll. Brazilec výpad raději nekomentuje

Představení Williamsu FW40 | foto: Williams F1 Team

Lance Stroll o víkendu překvapil podivným slovním výpadem vůči svému bývalému týmovému kolegovi Felipemu Massovi, o němž dříve tvrdil, že se od něj během své první sezóny ve Formuli 1 leccos naučil. Nyní otáčí, Brazilec mu údajně s ničím nepomáhal.

Massa se po loňské sezóně z F1 stáhl, u Williamsu jej letos nahradí nováček Sergej Sirotkin. Podle Strolla jeho nezkušenost ale bude sotva hrát nějakou roli, jelikož se mu loni od jeho staršího týmového kolegy údajně stejně žádné pomoci nedostávala.

"Nemyslím si, že by mi loni jakkoliv poradil. Byl týmovým kolegou jako kdokoliv jiný. Byl zaneprázdněný tím, že se snažil jezdit co nejrychleji, a já se pokoušel také jezdit tak rychle, jak jsem jen mohl. Toť vše. Nic dalšího v tom nebylo," překvapil Stroll svým tvrzením pro Autosport.

Massa údajně loni Strollovi v ničem neporadil | foto: Williams F1 Team

Naproti tomu Massa dříve uváděl, že se mladému Kanaďanovi snažil maximálně pomáhat, což mu připomínalo rady, které kdysi sám dostával na počátku své kariéry u Ferrari od Michaela Schumachera.

Stroll ale pokračuje: "Nevím, proč si lidé myslí, že tam bylo něco jako vedení či rádcovství. Nebylo. Jen si dělal svou práci a já svou, a kdokoliv ji odvedl lépe, tak skončil vpředu. Ať už má můj týmový kolega 15 let zkušeností nebo jen jeden rok, tak se můj přístup nemění."

Massa se však rozhodl tyto poznámky raději nekomentovat, pouze uvedl: "Snad se v příštím ročníku dokáže kvalifikovat blíže jezdci, s nímž bude závodit."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy