Massa si stěžuje na absenci brazilských jezdců v F1

Felipemu Massovi v F1 postrádá nějakého krajana | foto: Williams F1 Team

Felipe Massa je zklamán tím, že po jeho odchodu v poli Formule 1 nezůstane žádný brazilský pilot. Co by mohlo jeho zemi pomoci?

"Samozřejmě, že jsem zklamaný. Má země je nedílnou součástí F1 s piloty jako Senna, Piquet a Fittipaldi. A pro mě je rovněž ctí, že jsem mohl být její součástí," uvádí Massa, jenž letos bude závodit v domácím šampionátu silničních vozů.

"Neexistuje žádný náznak toho, že by do ní měl brzy přijít nějaký jiný pilot, což mi dělá starosti. Ekonomická situace v Brazílii sehrává svou roli, nejde však o jediný problém," vysvětluje bývalý pilot Sauberu, Ferrari či Williamsu.

Mezi další potíže může patřit závodní struktura v Brazílii, která dostatečně nevychovává mladé jezdce: "Neexistuje nic, co by je připravovalo na postup z motokár do jednosedadlových formulí, žádná národní série, jež by je připravila pro Evropu, která zůstává místem nabízejícím nejvíce možností k pokroku."

Felipe Massa v posledním závodě své kariéry v Abú Zabí | foto: Williams F1 Team

"Když dnes vidím Formuli 4 v mnoha zemích, tak si myslím, že by Brazílie takový šampionát potřebovala. Máme nového prezidenta Brazilské automobilové federace, proto opravdu doufám, že poskytne nový impuls k tomu, aby se pro mladé lidi něco udělalo," dodává Massa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy