Simulace naznačují dobrou formu McLarenu, Brown očekává solidní sezónu

Fernando Alonso se letos představí ve všech závodech | foto: McLaren

Výkonný ředitel McLarenu Zak Brown očekává konečně povedenou sezónu. Potvrzuje rovněž, že Formule 1 pro Fernanda Alonsa navzdory účasti v jiných sériích zůstává prioritou číslo jedna.

Španělský pilot sice bude závodit i ve vytrvalostním šampionátu FIA WEC, přesto na rozdíl od minulého ročníku nevynechá ani jedinou velkou cenu: "Jeho prioritou je Formule 1, takže jsme otevřeni dalším závodním aktivitám, pokud F1 - jeho priorita č. 1 - nebude nikterak narušena," uvádí Brown.

Loni kvůli Indy 500 vynechal závod v Monaku, kde ho nahradil Jenson Button, jenže letos McLaren po přechodu na motory Renault očekává, že bude podstatně konkurenceschopnější.

"Všechno jde s konstrukcí auta opravdu dobře. Zvládli jsme nárazový testy a vše pokračuje podle plánu. Auto představíme 23. února a na dráhu poprvé vyrazíme 26. února," potvrzuje pri Diario AS výkonný ředitel McLarenu.

Brown na základě simulací očekává solidní sezónu McLarenu | foto: Honda Racing F1

"Všechny simulace nás dostávají tam, kde jsme chtěli být minulý rok. Simulace někdy nefungují, když vyjedete na trať, ale minulý rok častěji spíše fungovaly než naopak, proto si myslím, že nás čeká solidní sezóna," uzavírá Brown.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy