"Sirotkin není žádný platící pilot," rozčiluje se ruský miliardář

Sergej Sirotking | foto: Williams F1 Team

Nazývat Sergeje Sirotkina platícím pilotem je podle jeho sponzora Borise Rotenberga čistou lží. Peníze v získání závodního místa u Williamsu dle jeho slov neměly hrát rozhodující roli.

Právě tomuto ruskému miliardáři ale Sirotkin vděčí za své místo u Williamsu, protože do rozpočtu britského týmu přispěje částkou kolem 435 mil. korun. Rotenberg je přítel prezidenta Vladimíra Putina a zakladatel SMP banky. Kromě toho provozuje závodní tým SMP Racing, jehož závodní program se podobá programu Red Bullu.

"Vždy jsem říkal, že nebojujeme o Formuli 1, protože to je velmi politický příběh a nefunguje to, pokud vám chybí podpora z různých stran," uvedl k potenciálnímu vstupu se svým týmem do F1. Nyní jej těší to, že tam dostal svého jezdce Sirotkina.

"Byl rychlejší než Kubica. To jen pro ty lidi, kteří tvrdí, že si místo koupil. To je naprostá lež! Ten kluk na tom pracoval pět let od té doby, co se připojil k našemu programu. Finance v tom nemůžou hrát rozhodující roli," tvrdí Rotenberg pro ruskou Fontanku.

Připouští, že SMP Racing platí Williamsu, podole něj však jdou peníze "na vývoj vozu. Přirozeně, že s tím souvisejí náklady. Motorsport není levný. Nejde o hračku, abych se pobavil," vysvětluje.

Sirotkin si své místo u Williamsu zaslouží, protože byl podle Rotenberga jasně rychlejší než Kubica | foto: Williams F1 Team

I když Sirotkin loni plnil úlohu rezervního jezdce Renaultu, tak Rotenberg neusiloval o závodní sedačku pro svého svěřence u francouzského týmu: "Ne. Williams je historicky důležitější tým. Více se soustředí na výsledek."

Rovněž popírá, že by přítomnost Lance Strolla, jehož bohatý otec je u Williamsu vlivnou osobností, mohla Sirotkinovi nějak komplikovat život: "Nemyslím si. Je jasné, že i když jde o jeden tým, tak na dráze jede každý za sebe."

"Řekl jsem mu [Sirotkinovi], že ke každému závodu by měl přistoupit jako ke svému poslednímu, i kdybychom tam Williamsu pomáhali zrychlit auto," dodává Rotenberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy