Sainz si s Renaultem o víkendu vyzkouší Rallye Monte Carlo

Carlos Sainz mladší | foto: Renault Sport F1

Carlos Sainz se vydá ve šlépějích své otce, dvojnásobného mistra světa v rallye, když si tento týden poprvé vyzkouší poslední rychlostní zkoušku slavné Rallye Monte Carlo.

Třiadvacetiletý Španěl odjede v neděli 28. ledna 13,58km dlouhou poslední rychlostní zkouštu (SS17), tzv. Power Stage. Nebude však závodit naostro, tuto část si projede jako VIP auto, které kontroluje trať před tím, než se na ní vydají skuteční závodníci.

Rychlostní zkouška začíná v Alpes-Maritimes nedaleko Monaka ve výšce 1400 m n. m. a klesá sérii úzkých vlásenek před výjezdem do horského průsmyku Col de Braus, kde také končí.

Pro Carlose půjde o první účast v rallye, usedne za volant nového Renaultu Megane R. S. (1,8l turbo s výkonem 280 koní a krouticím momentem 390 Nm). Jeho otec tu monackou třikrát vyhrál (1991, 1995 a 1998), navíc si před několika dny ve svých 55 letech připsal triumf ve slavné Rallye Dakar.

"Opravdu se těším na to, až poprvé zažiju Rallye Monte Carlo. Už jsem o ní od svého otce tolikrát slyšel - jak jsou ty rychlostní zkoušky těžké, jak se mohou podmínky najednou změnit ze sněžení na déšť nebo úplné slunce, a jak musíte mít samozřejmě nervy z oceli v některých horských průsmycích a vlásenkách," popisuje Sainz mladší.

"Půjde o opravdové vzrušení, zúčastnit se tak legendárního podniku za volantem Renaultu Mégane R. S, který bude vybaven pneumatikami do sněhu a s hroty, takže budu moci lépe pocítit, jaké to je závodit v rallye v těchto rychlostních zkouškách.... První z mnoha?" dodává pilot Renaultu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy