Alonso dělá se sportovními vozy chybu, upozorňuje Webber

Fernando Alonso během prvního testu vozu kategorie LMP2 v Aragonu | foto: United Autosports

Mark Webber si myslí, že se Fernando Alonso dopouští chyby, když se nechává rozptylovat ostatními sériemi motorsportu mimo Formuli 1.

Španělský pilot McLarenu se tento měsíc chystá na účast ve čtyřiadvaceti- hodinovce v Daytoně, během roku by rád nastoupil do Le Mans a příští rok se chce vrátit i do Indy 500. Mark Webber, jenž po ukončení kariéry v F1 sám ve vytrvalostních sériích soutěžil, pro to však moc pochopení nemá.

"Ne, je to chyba. Jde o dvě zcela odlišné věci, které pohlcují spoustu duševní energie. Myslím, že když jezdíte v F1, pak si nemůžete rozptýlení dovolovat. Je tak zvláštní, že k tomu vůbec nedává prostor," hodnotí pro Automoto Webber nápady svého bývalého soupeře.

Nico Hülkenberg ale před 2 roky ukázal, že je možné zvítězit v Le Mans i přes plný úvazek ve Formuli 1. "V F1 závodil s druhořadým týmem. Tlak je jiný. V Le Mans také nastoupil se špičkovým týmem, a to hodně věcí zjednodušuje," reaguje Australan.

Podle Marka Webbera by se Fernando Alonso neměl vytrvalostními závody se sportovními vozy vůbec rozptylovat - berou příliš mnoho energie | foto: McLaren

Alonso podle něj za 2 týdny v Daytoně může vyhrát, zpochybňuje však smysl tohoto kroku: "Pokud vyhraje, tak to bude úžasné. Jde o jezdce s talentem, jaký nemá už skoro nikdo jiný na světě. Bylo by to fantastické, ale nic mu to nedá," dodává Webber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy