"Williams svou duši prodal za Strollovy miliardy." Villeneuvea hodně zklamal i Bottas

Lance Stroll s Williamsem FW40 v Mexiku | foto: Williams F1 Team

Bývalý pilot Formule 1 a mistr světa Jacques Villeneuve komentuje vývoj u Williamsu, za který kdysi sám jezdil. Podle něj vyměnil svou duši za Strollovy miliardy.

Vůbec se mu nelíbí, jak hluboko tým podle něj klesl při shánění peněz. Loni prodal závodní sedačku Lanceovi Strollovi, jehož Villeneuve označil za "toho nejhoršího nováčka v historii F1." Devatenáctiletý mladík se ale blýskl umístěním na pódiu v Ázerbájdžánu a tým jeho výkony brání.

Nad tím ale bývalý pilot a současný televizní komentátor pro Auto Hebdo jen kroutí hlavou: "I Massa byl rychlejší než Lance. Jeho pódium v Baku mě nepřesvědčuje, protože šlo čistě o štěstí."

Williams stále neoznámil druhého jezdce, který bude nastupovat po boku Strolla. Jisté je jen to, že za něj už nenastoupí Felipe Massa, který definitivně odešel do "důchodu," a že se tým při výběru orientuje podle toho nejvýhodnějšího finančního balíku. "Svou duši už prodali za miliardy Lawrence Strolla, který se stará jen o svého syna," pokračuje Villeneuve.

Mladý Lance Stroll Villeneuva nepřesvědčil ani bronzem z Baku | foto: Williams F1 Team

Příliš vysoké mínění nemá ani o Valtterim Bottasovi, jenž loni z Williamsu přestoupil ke Stříbrným šípům: "Mercedes vyhrál, protože mají stále ten nejlepší motor, ale jen Hamilton ho dokázal využít. Výkonnost Bottase byla skoro zarážející. Je solidní dvojkou, nic víc. Vybral bych si Wehrleina," dodává 46letý Kanaďan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy