McLaren pln radosti, ale i zklamání

Montoya, Juan Pablo | foto: McLaren

Kimi Raikkonen zvítězil, ale Juan Pablo Montoya byl v průběhu závodu diskvalifikován.

Kimi Raikkonen, 1.
Oč jsem přišel minule, to jsem dnes získal, přijel jsem sem pro deset bodů, šampionát je znovu otevřený a já jsem spokojen. Po první zastávce jsem měl potíže s volantem, auto táhlo doleva, sice chtěl tým, abych neriskoval, ale já pokračoval naplno. V závěru se těsně za mnou objevil Michael, ale nebyl to problém.

Juan Pablo Montoya, DQ
Protože jsem byl blízko prvnímu vítězství v McLarenu, jsem přirozeně hodně zklamaný. Ale nikdo není dokonalý a box mne nezavolal k mechanikům hned po výjezdu safety car, celou situaci ještě zhoršilo to, že jsem nestihl odjet před rozsvícením červeného světla. Indy miluji, takže se moc těším, ale budu startovat do kvalifikace první, což bude nepříjemný handicap.

Ron Dennis, šéf týmu
V průběhu závodu jsme museli přijmout několik náročných rozhodnutí. Udělali jsme chybu, když jsme nezavolali Juana Pabla včas do boxů. To ale nemůže zastínit fantastický výkon obou jezdců, měli jsme na dosah double a Juan Pablo přišel o skoro jisté vítězství. Naše taktika se ale nemění, budeme útočit a vyhrávat. Oba jezdci budou i nadále rovnocenní a oba budou mít stejný materiál.


Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy