Situace se vyostřuje!

Stávající situace ve Formuli 1 rozhodně není tak idylická, jak ji vykreslují komentáře k prvním třem letošním závodům. I nadále probíhají těžké bitvy za zataženou oponou, o kterých se vůbec nic neví. A když ano, tak jen okrajově.

Mezi takové patří především smlouvání o nový systém přerozdělování peněz z televizních práv a dalších příjmů, které plynou do Formule 1 a které kontroluje Bernie Ecclestone a jeho společnost. Britský podnikatel se nechal slyšet, že právě předložený návrh je tím posledním a představitelé týmů by ho měli vzít, neboť nic lepšího jim již nenabídne. „Jedná se o nabídku, kterou by neměli odmítnout, je to víc, než o čem se jim kdy jen zdálo,“ prohlásil Ecclestone pro The Guardian.

Týmy však říkají něco jiného. Upozorňují, že poslední návrh na rozdělení příjmů je lákavý jen na povrchu, neboť jde o bonusový systém, který však přináší peníze až po dlouhé době. Týmy však trápí především to, že by potřebovaly plynulé vyplácení částek, aby z nich mohly hradit své finanční rozpočty průběžně.

Jak již bylo napsáno mnohokrát, Formule 1 je především velký obchod a v tuto chvíli nad ním visí Damoklův meč, neboť automobilky zastoupené v GPWC neustále připravují spuštění konkurenčního seriálu a sám Bernie Ecclestone vyjednává se zástupci ChampCar o budoucí spolupráci.

Za oponou se toho tedy děje více než dost a pro budoucnost F1 se možná ty rozhodující bitvy odehrávají nejen v počtu příznivců u televizních obrazovek, či na tribunách okruhů, ale právě v zákulisí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy