Mercedes v boji o letošní titul upřednostní Hamiltona, myslí si jeho bývalý soupeř

Lewis Hamilton usedá do svého Stříbrného šípu | foto: Daimler AG

Felipe Massa se domnívá, že Mercedes bude v boji o letošní titul stát více za Lewisem Hamiltonem než za Valtterim Bottasem, jenž na něj v sezóně 2018 ztratil 58 bodů.

Německý tým sice své jezdce nechává spolu volně závodit, podle Massy se však bude více zaměřovat na pomoc čtyřnásobnému šampionovi: "[V roce 2018] bude naprosto na jeho straně, stoprocentně. Nebude tedy mít se svým týmovým kolegou takové potíže, jaké měl dříve [s Nicem Rosbergem]."

"Mnoho věcí je opravdu na jeho straně a on se může celou dobu jen zlepšovat," pokračuje pro Autosport brazilský pilot, jenž s Hamiltonem bitvu o titul sám v roce 2008 těsně prohrál. Po odchodu z Williamsu na konci loňského ročníku ho letos čeká závodění v domácím šampionátu cestovních vozů.

Oceňuje, jak se britský pilot vyrovnal s počátečními problémy Mercedesu v úvodu sezóny a jak poté neustále předváděl výborné výkony: "Hamilton odvedl skvělou práci. V určitých závodech měl v úvodu sezóny nějaké potíže. Neměl rychlost a trápil se s některými věcmi kolem vozu, myslím si ale, že to vyřešili."

Felipe Massa po své poslední velké ceně s piloty Mercedesu | foto: Williams F1 Team

"Opravdu odvádí úžasnou práci a závodění si užívá. Proto z toho dostává to nejlepší. Zaslouží si všechno, co se mu podařilo dosáhnout. Loni se stal jezdcem, který ve srovnání s kterýmkoliv jiným pilotem v historii nemá co ztratit," domnívá se Massa. Na čtyři tituly se v minulosti podařilo kromě Hamiltona dosáhnout jen Juanovi Manuelovi Fangiovi, Alainovi Prostovi, Michaelovi Schumacherovi a Sebastianovi Vettelovi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy