Velká cena Francie se podle Hamiltona nepojede na té nejlepší trati

Lewis Hamilton by pro Velkou cenu Francie vybral jinou trať než Paul Ricard | foto: Mercedes AMG F1 Team

Francie se příští rok vrací do kalendáře závodů Formule 1. Podle Lewise Hamiltona se však neuskuteční na tom nejlepším okruhu v zemi.

"Upřímně nemám ho rád, řeknu vám to na rovinu," popisuje úřadující mistr světa 5.8km dlouhý okruh v Paul Ricard, kde v záři testoval s Pirelli pneumatiky pro rok 2018. Tehdy na něm ujel 114 kol, poté svůj Mercedes předal Valtterimu Bottasovi.

"Miloval jsem to, když jsme měli velkou cenu v Magny-Cours. [Paul Ricard] je krásné místo, ale ten okruh - když řeknu, že ho nemám rád, tak tím myslím, že není tak skvělý jako Magny-Cours," pokračuje pro Canal+ britský pilot v hodnocení francouzských okruhů.

"Nejdůležitější ale podle mě je, že máme velkou cenu zpět ve Francii, protože jde o důležitou součást Evropy, o důležitou část evropské šňůry závodů," domnívá se.

Lewis Hamilton v Magny Cours | foto: McLaren

Ve Francii se od roku 2008 nezávodilo a spousta fanoušků se na její návrat do světa velkých cen těší. Předvést se bude chtít zejména domácí Renault, který by rád se svým továrním týmem i odběrateli motorů (McLaren a Red Bull) chtěl potrápit Mercedes.

"Víte, Francie má zkrátka mnoho krásných okruhů - například Le Mans, a z nějakých důvodů nepojedeme na té nejhezčí trati. Nějak mi to prostě nesedí. Jsem jezdec a říkám vám to zcela na rovinu, nebudu mlátit prázdnou slámu. Ale třeba tam odjedeme ten nejlepší závod celé sezóny," dodává Hamilton.

Velká cena se v Paul Ricard nedaleko Marseille pojede 24. června. Okruh byl vybudován v roce 1969 a závody F1 hostil s přestávkami mezi lety 1971 - 1990 celkem čtrnáctkrát (střídal se s Dijon-Prenois).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy