Jednání McLarenu s novými sponzory se po rozchodu s Hondou vyvíjejí "velmi dobře"

Stoffel Vandoorne v tréninku v Abú Zabí | foto: Honda Racing F1

Ředitel McLarenu Zak Brown si po rozchodu s Hondou pochvaluje vývoj jednání s novými sponzory. Změna dodavatele pohonných jednotek v tomto směru jeho týmu prospěla.

Britský tým se s Hondou v uplynulých třech letech trápil, protože mu nebyla schopna poskytnout dostatečně konkurenceschopnou a spolehlivou pohonnou jednotku. Výsledky na dráze byly mizerné a sponzoři se pochopitelně do takového partnerství nikterak nehrnuli. Japonské automobilce už málokdo věřil sliby, že se příště konečně zlepší.

Hledání sponzorů bylo v této době podle Browna "velmi složité. Naštěstí mám v této oblasti zkušenosti, ale věděl jsem, že během takové sezóny, kdy máte problémy, které jsme měli, žádné nové partnery nenajdete."

"Nemohli jsme potenciálním sponzorů prodávat příběh o tom, že se věci příští rok zlepší. To byl jeden z důvodů, proč jsme potřebovali nového dodavatele motorů," vysvětluje pro AMuS výkonný ředitel, jenž do Wokingu přišel po odvolání Rona Dennise.

Lidé podle Zaka Browna McLarenu, Renaultu, Alonsovi a Vandoorneovi stále věří | foto: McLaren

"Museli jsme prokázat, že jsme ochotni věci změnit a své piloty udržet. Lidé McLarenu stále věří, stále věří Renaultu a věří Alonsovi a Vandoorneovi. Proto teď můžu prohlásit, že se naše jednání s novými sponzory vyvíjejí velmi dobře," dodává Brown.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy