Šéfové týmů volili nejlepší jezdce roku 2017. Vítěz nepřekvapí, který mladík je zaujal?

Lewis Hamilton po startu Velké ceny Abú Zabí | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton se stal jasně nejlepším pilotm letošní hlasování dle hlasování šéfů týmů. Zaujal je Esteban Ocon, který obsadil pátou příčku.

Všech 10 šéfů se i letos sešlo, aby ohodnotili nejlepší jezdce letošní sezóny dle bodovacího systému, který se používá ve velkých cenách (tj. 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1). V tajném hlasování Autosportu tak mohou vyjádřit svůj upřímný názor na složení startovního roštu.

Bez překvapení mezi nimi zvítězil letošní mistr světa Lewis Hamilton, jenž si připsal 233 z celkových 250 možných bodů. Je to sice o bod méně než loni, je však třeba vzít v úvahu, že letos po odchodu Manoru bylo o jednoho hlasujícího méně. Jde o jeho čtvrtý triumf v této anketě v řadě za sebou.

Druhá příčka se 143 body náleží mladému Maxovi Verstappenovi z Red Bullu, Hamiltonův nejbližší pronásledovatel ze závodních oválů - Sebastian Vettel z Ferrari - skončil až za Holanďanem na třetí příčce se 141 body.

Skvělou sezónu prožil Esteban Ocon u Force Indie, jenž je pátý za Danielem Ricciardem, ale před matadory Fernandem Alonsem či Kimim Räikkönenem. Nejvíce si polepšil Carlos Sainz (poskočil z 10. na dělené 7. místo), pořadí uzavírají Nico Hülkenberg z Renaultu a Valtteri Bottas z mistrovského Mercedesu.

Kdo hlasoval?
Cyril Abiteboul (Renault), Maurizio Arrivabene (Ferrari), Eric Boullier (McLaren), Christian Horner (Red Bull), Vijay Mallya (Force India), Günther Steiner (Haas), Franz Tost (Toro Rosso), Fred Vasseur (Sauber), Claire Williamsová (Williams), Toto Wolff (Mercedes).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy