Ferrari se snažilo dostat Giovinazziho do Haasu. Američanům byl ale letos akorát příteží

Antonio Giovinazzi v tréninku v Mexiku | foto: Sahara Force India

Šéf Haasu nebyl zrovna nadšen z Giovinazziho angažmá při prvních trénincích. Haas dokonce odmítl juniora Ferrari do role jednoho ze dvou hlavních pilotů.

V Sauberu nakonec v příštím roce bude jezdit Leclerc s Ericssonem, Giovinazzi se tak bude muset spokojit s další sezónou v roli rezervního pilota. Letos Ital odjel dvě velké ceny namísto Wehrleina a objevil se v řadě prvních tréninků v barvách Haasu. Ti z něj ale nadšení zrovna nebyli.

"Nemyslím si, že to nějak pomohlo našim pilotům. Nemohu vám přesně říci, jaký negativní dopad to mělo, ale rozhodně to nepřineslo žádná pozitiva. Uvidíme, jak to bude vypadat příští rok, zatím jsme to neřešili," řekl šéf americké stáje.

Giovinazzi by měl v příštím roce odjet 6 tréninků za Sauber. U Haasu Itala odmítli. "Zeptali se nás. Když se nezeptáte, tak nemůžete získat to, co chcete. Zatlačili na nás, my jim řekli, že piloty máme, bylo to docela přímočaré," okomentoval situaci Steiner.

K ne úplně dobré situaci italského pilota se vyjádřil i prezident Ferrari Sergio Marchionne: "Chápeme, že má touhu závodit, bohužel v současné chvíli nejsou žádná volná místa."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy