Tým Alfa Romeo Sauber F1 představil piloty pro rok 2018. Kdo doplní Leclerca?

Pascal Wehrlein a Marcus Ericsson v závodě v Brazílii | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber nedávno navázal partnerství s Alfou Romeo, čímž potvrdil pozici jakési juniorky Ferrari. Dalo se tak očekávat, že Ferrari bude chtít do kokpitu švýcarského týmu dostat své piloty.

Ve hře byl Ital Antonio Giovinazzi a Monačan Charles Leclerc, které jsme mohli letos vidět v kokpitu při prvních trénincích či sezónních testech. Jedinou otázkou tedy bylo, zda si Sauber udrží nějakého z dvojice Ericsson - Wehrlein.

U Ericssona je situace komplikovanější, jelikož majitel stáje Longbow Finance spadaá pod Marcusovo švédské sponzory a jen těžko se dalo očekávat, že by se svého svěřence vzdali.

Charles Leclerc v Malajsii | foto: Sauber Motorsport AG

Nakonec tedy ze stáje odchází svěřenec Mercedesu Pascal Wehrlein, o jehož budoucnosti se spekulovalo již začátkem sezóny, kdy ho při prvních dvou GP kvůli zranění nahradil Antonio Giovinazzi.

A právě italský rezervní pilot Ferrari bude bitým mužem, jelikož si v Sauberu v příští sezóně nezajezdí. Sauber totiž dnes na prezentaci v Miláně oznámil, že přednost dostane dvacetiletý Charles Leclerc, který loni opanoval sérii GP3 a letos se stal mistrem v seriálu Formule 2.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy