Kauza Budkowski vyřešena. K Renaultu nastoupí až v dubnu

Carlos Sainz v závodě v Austinu | foto: Renault Sport F1

FIA a Renault se nakonec dohodly, že Marcin Budkowski k továrnímu týmu francouzského motoráře nastoupí až po VC Austrálie.

V říjnu tohoto roku ukončil Marcin Budkowski své působení v roli technického šéfa FIA a bylo oznámeno, že nastoupí k Renaultu. Ve své pozici sice nebyl bůhvíjak dlouho, problémem ale je, že měl přístup k velmi detailním informacím všech stájí.

Budkowski byl pod švýcarským kontraktem a tamní zákony povolují maximálně tříměsíční výpovědní lhůtu, což většina týmů považovala za skandální. Renault se nakonec s FIA dohodl na tom, že Budkowski nastoupí až 1. dubna 2018. "Nakonec jsme s Renaultem dohodli, že u nich začne pracovat 1. dubna, což znamená zhruba 6 měsíců poté, co odešel. Tak to prostě je," řekl prezident FIA Jean Todt.

"Pokud se to týmům nelíbí, tak nejjednodušší je vytvořit džentlmenskou dohodu mezi sebou, kdy nebudou najímat bývalé zaměstnance FIA dříve než rok po jejich odchodu. Měli by se na tom domluvit. My se vždy snažíme udělat co nejvhodnější kontrakt, abychom ochránili sebe i týmy. Bohužel máme omezené možnosti," dodal Todt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy