Podceňovat Ricciarda je bláznovství, reaguje šéf Red Bullu na Hamiltonovy výroky

Lewis Hamilton a Daniel Ricciardo na pódiu po závodě v Japonsku | foto: Red Bull Content Pool

Brit před nedávnem zmínil trojici pilotů, které považuje za největší hrozbu v příští sezóně. Nyní na tento list reaguje šéf Red Bullu.

Čtyřnásobný mistr světa ve svém seznamu zahrnul Fernanda Alonsa, který by mohl být v McLarenu poháněném agregátem od Renaultu případnou hrozbou, pak zmínil agresivního Maxe Verstappena a Sebastiana Vettela, kteří se v letošní sezóně na trati prezentovali velmi nekompromisním stylem.

Na seznamu překvapivě chyběl Lewisův týmový kolega Valtteri Bottas a pak i služebně starší pilot stáje nápojového gigantu Daniel Ricciardo. A právě na absenci Australana reagoval pro SkySports Christian Horner.

"Od Lewise by bylo bláznovství, kdyby podceňoval Daniela. Je to fenomenální pilot, v současné době umí předjíždět nejlépe ze všech. Letos odjezdil několik skvělých závodů a spoustu skvělých závodů za tu dobu, co je u Red Bullu. Je připraven na to, aby mohl bojovat o titul. Musíme mu k tomu ale poskytnout vůz," prohlásil šéf rakouského týmu.

"Když se podíváte na čísla a vezmete v potaz, o kolik bodů jsme přišli kvůli nespolehlivosti, tak stejně má na svém kontě skoro 160 bodů. Nespolehlivost motoru pro nás byla velkou ránou. Navíc jsme na začátku sezóny nepřivezli nejlepší šasi. Problémy jsme ale rychle vyřešili," pokračoval Horner.

"Jsem rád, že máme v současné době nejsilnější jezdeckou dvojici. Max s Danielem jezdí na limitu a oba tlačí toho druhého. Je to pro nás neuvěřitelně vzrušující," zakončil šéf Red Bullu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy