"Kimi by měl být s takovým autem mnohem víc vpředu," hodnotí upřímně Ricciardo

Kimi měl podle Ricciarda letos nasbírat podstatně více bodů, auto na to podle něj měl | foto: Scuderia Ferrari

Daniel Ricciardo nabízí upřímné hodnocení výkonů Kimiho Räikkönena, který jej v posledním závodě v konečném pořadí předstihl. Ani Fin si však finále sezóny 2017 kvůli nutnosti šetřit palivo moc neužil.

Australský pilot Red Bullu v Abú Zabí kvůli závadě hydrauliky do cíle nedojel, a tak ho v šampionátu nakonec o pět bodů přeskočil Kimi Räikkönen, jenž závod dokončil za svým týmovým kolegou na čtvrtém místě. Jak hodnotí letošní výkony svého soupeře u Ferrari?

"Mám-li být brutálně upřímný, pak by měl s tím autem být v šampionátu mnohem více napřed. Takže si nemyslím, že by šlo o velkou věc," komentuje Ricciardo svou ztrátu čtvrté příčky v šampionátu. Ferrari mělo zejména zásluhou motoru lepší balík než Red Bull a často bylo i před Mercedesem, tuto výhodu ale kvůli zbytečným jezdeckým chybám nedokázalo přetavit v titul.

"Tohle odstoupení bolí zřejmě více než ta předchozí. Jde jen o spolehlivost, nemohl jsem udělat nic, abych tomu zabránil. Upřímně jde o hodně hořké zakončení sezóny. Určitě jsme měli své vrcholy, ale skončili jsme tak trochu na dně," dodává Ricciardo.

Räikkönena nebaví závody, ve kterých musí šetřit palivo | foto: Pirelli

Jeho soupeř z Ferrari si Velkou cenu Abú Zabí také moc neužil, byť jí alespoň dokončil: "Abych byl upřímný, tak celý závod byl v podstatě o šetření paliva - snažit se udržet jezdce za sebou a ušetřit co nejvíce, abyste na konci byli legální.

Tohle se závoděním fakt nemá nic společného. Žel taková jsou pravidla. Na některých okruzích to je takové jako tady, a opravdu to není zábavné. Měli jsme slušné auto, ale když jsou podmínky takové, tak to s vozem nemá nic společné. Pravidla jsou pravidla, tohle mi ale vážně nepřijde jako závodění. Jen se snažíme využít množství paliva, které můžeme, a každé kolo odkroužit," dodává Räikkönen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy