Nejrychlejší zastávku předvedl Red Bull u Verstappena, nejdelší stint Vandoorne

Max Verstappen u svých mechaniků | foto: Red Bull Content Pool

ABÚ ZABÍ - ZASTÁVKY V BOXECH A STRATEGIE; Jak rychle pracovaly týmy v průběhu Velké ceny Abú Zabí 2017 v boxech a jaké pneumatikové strategie v ní použily?

Red Bull mladého holandského jezdce přezul ve 14. kole závodu za 2,15 vteřiny, u Ricciarda jim to ale o pět kol později zabralo dvojnásobně dlouhou dobu.

Video: Nejrychlejší zastávka v Abú Zabí v podání Red Bullu

Druhou nejrychlejší zastávku jsme mohli pozorovat ve 22. kole u Williamsu, jemuž se povedla poslední výměna pneumatik v kariéře Massy - zabrala 2,49 s. Vyšlo jim také přezutí Strolla v 29. kole - 2,51 s, což je v konečném měření pátý nejrychlejší čas v boxech.

Před mladého Kanaďana se vešel ještě Gasly, kterého Toro Rosso odbavilo v 30. kole za 2,5 sekundy, stejně jako Ferrari vicemistra světa Vettela v 20. kole.

Nejdelší zastávku měl Hülkenberg, jenž si během ní odpykával velmi mírnou pětisekundovou penalizaci za předjetí Péreze mimo trať.

Většina jezdců se do Velké ceny Abú Zabí rozhodla startovat na ultra-měkkých pneumatikách, pouze trojice Ericsson - Hartley - Wehrlein si pro začátek vybrala super-měkkou směs.

Jak jsme předpokládali v analýze sektorů, tak rozmezí pro zastávky v boxech bylo velmi široké a všechny týmy vsadily na jednozastávkovou strategii, výjimkou byl pouze Stroll, kterému z jistých důvodů nefungovaly pneumatiky. Několik pilotů se pokoušelo o podseknutí soupeřů, což se nikomu ale nepovedlo (Alonso předjel Massu až po návratu na trať).

Nejdelší stint na ultra-měkké směsi předvedl Grosjean (32 kol), na jedné sadě super-měkkých zvládl největší porci Vandoorne: jeho 42 kol představovalo 76,4 % Velké ceny Abú Zabí.

Týmy v úterý a ve středu budou společně testovat pneumatiky Pirelli pro sezónu 2018, McLaren se navíc s druhým vozem bude "naslepo" věnovat výlučně vývojovému programu Pirelli.


Kdo si letos v boxech vedl nejlépe?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy