Grosjean je spokojený s tím, že může růst s Haasem. Pomůže mu k dalším milionům?

Romain Grosjean s Haasem VF-17 | foto: Haas F1 Team

Romain Grosjean je přesvědčený o tom, že se jeho jezdecké schopnosti zlepšují paralelně s pokroky jeho týmu. To je pro něj povzbuzením k tomu, aby u Haasu zůstal i v následujících sezónách.

Francouz, jenž s americkou stájí končí druhou sezónu, prohlašuje, že je u ní spokojený, byť jej během závodních víkendů v rádiu často slyšíme, jak si stěžuje na brzdy či na auto. A hodlá u ní ještě pár let vydržet.

"Rosteme společně. Mám výhodu, že jsem svou kariéru v F1 začal v 27 letech. Teď mi je 31. Dokážu si představit, že budu pokračovat do 37, 38 nebo do 39 let. Stále mám před sebou hodně roků. Pokud můžu růst s Haasem, pak ano - proč ne?" ptá se Grosjean pro domácí rádio RMC.

Původně věřil, že by díky Haasu mohl mít větší šanci k přestupu k jejich technickému partnerovi - k Ferrari. Tato naděje se ale postupně rozplynula. Pokud ale Haas udělá v příštích letech další pokrok a přijde s konkurenceschopným balíkem, pak chce dodržet svá slova a bojovat s ním o vítězství.

O víkendu čeká týmy ve středu pole tvrdý boj o stamiliony korun | foto: Haas F1 Team

"Pokud mi bude dáno auto, které bude mít na vítězství v grand prix, pak jsem na to už dnes připravený," uvádí sebevědomě Grosjean, jemuž s 28 body v šampionátu patří mezi jezdci 13. pozice před svým týmovým kolegou Kevinem Magnussenem - ten na něj ztrácí 9 bodů.

Oba se budou snažit tento víkend svému týmu poháněnému aktuálními motory Ferrari pomoci k posunu mezi konstruktéry. Haasu patří 8. místo a na Renault před sebou mu schází 2 body, šesté Toro Rosso má náskok 6 bodů. Pokud by se americkému týmu podařilo oba soupeře přeskočit, polepšilo by si na odměnách v přepočtu o 262 mil. Kč (12 mil. dolarů).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy