Ferrari mělo letos podle Kimiho všechny nástroje potřebné pro zisk titulu. Proč to nevyšlo?

Podle Kimiho mělo letos Ferrari vše potřebné pro zisk titulu | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen hovoří o svých ambicích a o průběhu letošní sezóny. S Ferrari ji dle jeho slov nezačali nejlépe, ale auto se zlepšilo a v Maranellu mohli pomýšlet na titul.

Finský pilot začal včera na tiskové konferenci nejprve o svých ambicích: "Samozřejmě, že chci každý víkend bojovat vpředu, mít možnost každý rok bojovat o titul. Myslím si, že jsme začali dost špatně, fakt jsme nebyli tam, kde bychom být měli. Jde o mé osobní pocity."

K tomu přibyly problémy s nastavením vozu SF70H a častá odstoupení: "Nebyli jsme spokojeni s nastavením a docela dlouho trvalo, než jsme to vyřešili. Pak už to bylo lepší, jenže přišlo z mnoha důvodů příliš mnoho odstoupení."

Mělo letos Ferrari na titul? "Myslím, že jako tým jsme oproti minulému roku ušli obrovský kus cesty a také se hodně zlepšili. Očividně ne dostatečně pro to, abychom dosáhli, co jsme chtěli - jako Ferrari chceme vyhrát oba šampionáty. Podle mě jsme však měli letos všechny ty nástroje, musíme jen věci vyladit, nedělat chyby a nemít v žádné oblasti problémy - po stránce jezdců ani týmu," odpovídá Räikkönen.

Ferrari ztrácí na Mercedes dva závody před koncem sezóny 140 bodů | foto: Sahara Force India

"Jde jen o drobné věci, které letos nakonec sehrály velkou roli ve vítězství v šampionátu a v tom, jakým směrem se ubíral. Myslím si ale, že máme všechny ty lidi, máme nástroje a máme skvělé auto," pokračuje pilot Scuderie.

"Stále zbývají dva závody, a i když jsou šampionáty rozhodnuté, tak se pokusíme odvést stejnou práci jako vždy a vyhrát je. Příští rok samozřejmě začínáme od nuly, tak snad na to budeme mít," doufá Kimi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy