V posledních závodech jsme měli nejrychlejší vůz, můžeme vyhrát i zbylé dva, tvrdí Horner

Max Verstappen v závodě v Mexiku | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen dokázal v podzimní části sezóny vyhrát závod v Malajsii a Mexiku. Horner věří, že by rakouská stáj mohla ovládnout i dva poslední závody.

Red Bull letos zažívá značně polarizovanou sezónu. Po ne úplně vydařeném začátku stáj nápojového gigantu dokázala z velké části dohnat ztrátu na Mercedes a Ferrari, trápí ji ale spolehlivost pohonných jednotek od Renaultu. Když se ale nic nepokazí, tak Red Bull dokáže narušit tandem Mercedes - Ferrari.

Šéf stáje Horner vnímá současnou situaci pozitivně. Na otázku, zda věří, že jeho tým má dostatečně silné vozy na to, aby rakouský tým dokázal vyhrát v Brazílii či Abú Zabí, odpověděl: "Ano, bude ale záležet na penalizacích. V posledních čtyřech závodech jsme měli v neděli vždy nejrychlejší auto. Brazílie by nám mohla sednout. A proč by to nešlo i v Abú Zabí? Bylo by skvělé zakončit sezónu alespoň s jedním dalším vítězstvím."

Max v Mexiku sice vyhrál, ale Ricciardo musel společně s dalšími třemi piloty ve vozech poháněných Renaultem odstoupit. Na Australanově RB13 byl navíc poškozen MGU-H a ve hře je i výměna spojená s penalizací.

Co se týče právě spolehlivosti Renaultu, Horner věří, že francouzský motorář situaci dobře zanalyzuje: "Vypadá to, že jim ten okruh z nějakého důvodu nesedl. Nepochybuji o tom, že to zanalyzují a zjistí, proč se dostali do takové situace. Je skvělé, že jsme vyhráli, ale během víkendu bylo až moc selhání," zakončil Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy