Pro Renaultem bude měřítkem Red Bull, nikoliv McLaren, myslí si Horner

Záď Red Bullu RB13 v Mexiku | foto: Red Bull Content Pool

Šéf Red Bullu Christian Horner očekává, že si i v příštím roce udrží výkonnostní výhodu na McLarenem, kterému podle něj nepomůže ani přechod na konkurenceschopnější pohonné jednotky Renaultu.

Francouzský tým je v šampionátu konstruktérů dva závody před koncem sezóny sedmý, McLaren devátý. Red Bullu patří po letošních třech výhrách třetí místo za Mercedesem a Ferrari.

"McLaren je skvělý tým se silnými jezdci a my se těšíme na to, až s nimi budeme na dráze bojovat. Ve druhé polovině tohoto roku jsme udělali velký pokrok a naším jasným cílem a  záměrem je přenést si toto tempo do roku 2018. Renault bude mít měřítko v Red Bullu," uvádí Horner.

Zajímavá je situace na poli paliv a maziv: zatímco Renault s McLarenem sdílejí stejného partnera - BP, tak Red Bull spolupracuje s ExxonMobile, jenž 21 let sponzoroval McLaren (do konce roku 2016). Synergický efekt by tentokrát mohl fungovat díky výrobci motorů ve prospěch McLarenu.

Red Bull věří, že bude McLaren porážet i v příští sezóně | foto: Red Bull Content Pool

Šéf Red Bullu však věří, že tím nikterak znevýhodněni nebudou: "Letos jsme dostali několik vylepšení paliva (Esso Synergy), které nám umožnilo bojovat s Mercedesem a porazit je. Nejde o bezvýznamnou věc. Rozhodně to je patrné a navyšuje to výkonnost vozu." Čísla nechtěl sdělit, ale podle jejich inženýra Paula Monaghana vylepšení benzínu mělo v Malajsii, kde Max Verstappen zaslouženě vyhrál, cenu pozice na roštu.

"Pravidla jsou hodně stabilní, takže si ponaučení z RB13 přeneseme i na příští vůz RB14. Samozřejmě doufáme, že po stránce motoru se výkonnost a spolehlivost během zimy lepší. Pro nás jde o základní věci. Podle mě jsme předvedli, že máme opravdu konkurenceschopné šasi. Pokud se nám podaří tyto poznatky přenést do příštího auta, tak snad začneme v silnější pozici, než na počátku roku v Melbourne, kdy jsme ztráceli kolem sekundy," věří Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy