Incident mezi Verstappenem a Bottasem vyšetřen, dopadl podle očekávání

Max Verstappen v kvalifikaci v Mexiku | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen se opět nakrátko dostal do hledáčku sportovních komisařů, i když tentokrát bylo víceméně jasné, že nepůjde o tak dramatickou situaci, jako při Grand Prix USA. Komisaři nicméně museli danou situaci vyšetřit.

Ona situace nastala v poslední části kvalifikace, kdy se Verstappenovi nepovedlo rychlé kolo, proto zpomalil a chystal se na druhý pokus. Mezi zatáčkami 12 a 13 ho dojel Valtteri Bottas. Verstappen zůstal na levém okraji tratě, ale Bottas, snad trochu překvapený, nezvládl nájezd do zatáčky 13, probrzdil a bylo jasné, že tento pokus nemá naději na úspěch. Však také Fin ani kolo nedojel a zamířil rovnou do boxů.

Záhy se objevila na monitorech zpráva, že tato událost bude prošetřována sportovními komisaři. Bylo ale málo pravděpodobné, že dojde k nějakému trestu, protože Verstappen nijak nezkřížil dráhu Bottasovi ani ho nepřinutil ke změně ideální stopy - pouze ho zaskočil svou přítomností. V podobném duchu bylo uvedeno i oficiální prohlášení, podepsané čtveřicí Gerd Ennser, Felipe Giaffone, Tom Kristensen a Jorge Rodríguez:

"Komisaři zkoumali z různých pohledů videozáznam a radiokomunikaci vozu 33 pilota Maxe Verstappena a stejně tak pilota vozu 77 Valtteriho Bottase. Přijali jsme vyjádření závodního ředitele, pilotů a zástupců týmu. Pilot vozu 33 byl jasně upozorněn týmovým rádiem, aby pečlivě sledoval zpětná zrcátka s tím, že pilot vozu 77 jede rychlé kolo. Verstappen uhnul z ideální linie v zatáčce 12, aby umožnil vozu 77 průjezd. Pilot vozu 33 opustil ideální linii pomalu, což mohlo pilota vozu 77 poněkud zaskočit, ale komisaři se rozhodli nijak tento manévr nepostihnout."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy